Therapeuten

Groepswerk kan een waardevol hulpmiddel zijn voor therapeuten.

Groepswerk voor therapeuten is een gangbare praktijk die gunstig kan zijn voor zowel de therapeut als de cliënt. Groepswerk kan cliënten de mogelijkheid bieden om hun ervaringen en gevoelens met anderen te delen, wat hen kan helpen deze gevoelens te verwerken en hun communicatieve vaardigheden te verbeteren. Bovendien kan groepswerk therapeuten helpen een betere relatie met hun cliënten te ontwikkelen, wat kan leiden tot effectievere therapiesessies.

Groepsdynamiek


Het is belangrijk dat therapeuten zich bewust zijn van de dynamiek die in groepen kan optreden.

Groepswerk is een integraal onderdeel van veel therapeutische interventies. De effectiviteit van groepswerk voor therapeuten kan worden toegeschreven aan de vele voordelen die het biedt, zoals socialisatie, probleemoplossing en samenwerken. Het is aangetoond dat groepswerk meer oplevert dan alleen een eenmalige interventie; onderzoek wijst uit dat groepswerk blijvende effecten kan hebben op de patiënten van de therapeut. Therapeuten die geïnteresseerd zijn in het integreren van groepswerk in hun praktijk, moeten rekening houden met de volgende factoren: het type groep, de samenstelling van de groep, hoe de groep zal worden gestructureerd en hoe vaak sessies zullen worden gehouden.


Verslaglegging

Word, Excel of handgeschreven notities hebben allemaal als nadeel dat het losse documenten zijn. Om maar niet te spreken over de privacy risico’s. Als therapeut wordt het dan lastig om snel informatie terug te vinden aangezien er diverse gesprekken per client plaatsvinden in de loop van de tijd.

Communicatie

Niet iedere client gebruikt whatsapp. Je bent als therapeut dan afhankelijk van email. In onze app kun je iedere groep direct een email versturen, zonder handmatig de namen in te voeren.

Groepsplanning

Hou voor iedere client bij wanneer zijn of haar voorkeur is om deel te nemen aan je programma.

Presentie bijhouden

Declareer je bij een zorggroep of zorgverzekeraar? Hou dan presentie in de app bij voor iedere bijeenkomst.

Groepswerk kan een krachtig hulpmiddel zijn voor therapeuten, maar het is belangrijk om de administratieve processen goed in gareel te houden.

Voordelen van de app voor therapeuten

Tijdsbesparing

Met onze app kun je snel en eenvoudig berichten versturen, afspraken inplannen en aantekeningen maken van je vergaderingen.

De app is gebouwd om volledig toegankelijk te zijn voor alle gebruikers. Informatie wordt opgeslagen in de cloud, zodat deze toegankelijk is vanaf elk apparaat of besturingssysteem.

Overzichtelijk

De app is eenvoudig in gebruik en zeer gebruiksvriendelijk. U kunt uw gegevens ook exporteren, zodat ze beschikbaar zijn voor zowel uw cliënten als therapeuten die uw werk willen opvolgen.

Neem contact op voor vragen of probeer meteen gratis de app hier.